Sarah Bernhardbiskvier

När man obsververar denna bakelse är det väldigt lätt att förväxla den med chokladbiskvin. Skillnaden mellan dem är att istället för smörkrämsfyllning har Sara Bernhardts biskvin chokladtryffel. Bakelsen är uppkallad efter den kända skådespelaren Sarah Bernhardt som bodde i Paris. Hon uppträdde för presidenter och kungahus världen runt och överöstes med ordnar och andra hedersbetygelser. Förutom sin stora skådespelartalang ansågs hon vara en riktig skönhet och ryktet berättade om hennes kärlekaffärer med högt uppsätta män.

 
Ingredienser

Botten
200 gram mandelmassa
1 äggvita

Fyllning
100 gram mörk choklad
½ dl vispgrädde

Garnering
200 gram mörk choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv mandelmassan.

3. Vispa äggvitan lätt och blanda ner i mandelmassan.
4. Forma smeten till små bollar och platta till. Om du vill kan du ha lite mjöl på fingrarna så går det lättare.
5. Grädda i ugnen i 10-12 min, låt därefer svalna.
6. Finhacka chokladen till fyllningen.
7. Koka upp grädden och häll den över chokladen,blanda tills du får en jämn smet.
8. Låt svalna tills smeten tjocknat.
9. Smält sedan chokladen till garneringen.
10. Doppa kakorna i chokladen så att tryffeln täcks. 

Recept | |
Upp