Fransk chokladtårta

Ingredienser
Botten
150 g smör eller margarin 2 dl socker 150 g mörk blockchoklad 4 ägg (uppdelade i gulor och vitor) 1 1/2 dl vetemjöl Glasyr 100 g mörk blockchoklad 1-2 msk smör Frosting 5 dl florsocker 3 msk kakao 75 g smör 2 msk mjölk
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 °C. 2. Bryt chokladen och smält den sedan genom vattenbad. 3. Rör medan tiden smör och socker mjukt och poröst. 4. Dela upp äggvitor och äggulor. 5. Tillsätt sedan en äggula i taget och rör om väl mellan varje. 6. Häll i den smälta chokladen och tillsätt vetemjölet, rör om. 7. Vispa äggvitorna tills det blir ett vitt skum, vänd sedan ner allt försiktigt. 8. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter som rymmer ca 1,5 l 9. Grädda i ugnen i 30-35 min. Testa med sticka (kakan ska vara lös i mitten) 10. Låt svalna 11. Smält blockchokladen till glasyren och blanda i en klick smör. 12. Fördela glasyren jämnt över kakan och låt svalna. 13. Blanda florsocker, kakao och smula ner smöret i blandningen till frostingen. 14. Vispa försiktigt medan du häller i mjölken. 15. Vispa sedan hårt till cremen är fluffig, ca 5 min (Elvisp rekommenderas).